ÅRETS DJURHJÄLTE

ÅRETS DJURHJÄLTE

Malmö Djurskyddsförening delar sedan 2019 årligen ut ett djurhjältepris. Genom priset vill föreningen hylla alla de djurhjältar som finns i vårt samhälle och som utför fantastiska insatser för likväl tama som vilda djur. Hjälteinsatsen kan vara gjord av privatperson såväl som förening eller företag.

Malmö Djurskyddsförening glädjs åt att det finns så många inspirerande eldsjälar som gör en betydande insats för olika typer av djur och i olika situationer. Vi är överväldigade över hur många som har nominerats sedan utdelningen av priset startade. Prissumman är på 10 000 kronor som föreningen hoppas kan hjälpa ännu fler utsatta djur. Vinnaren tilldelas även ett diplom. 

Nu är det dags att utse 2023 års djurhjälte! Vi letar efter kandidater som verkar i Skåne. Vem tycker DU är värd priset?

Nominera ditt förslag tillsammans med en motivering via mail till info@malmodjurskyddsforening.nu

Tiden för nominering pågår fram tills den 31 oktober. Vinnaren presenteras på denna sida i början på vintern när en värdig vinnare är utsedd. Prisutdelningen kommer att ske på föreningens årsmöte i april 2024. 

Våra Pristagare

2022
Årets Djurhjälte

Priset 2022 gick till Lotta Svensson, som driver sin ideella verksamhet ”Lottas kaniner” strax utanför Helsingborg. I sitt omplaceringshem tar hon emot kaniner och i vissa fall även andra djur som är i behov av hjälp. Inte sällan gäller det djur som dumpats eller på något sätt farit illa. Hos Lotta får djuren återhämta sig tills de är redo att adopteras till nya hem.

 

2021
Årets Djurhjälte

Priset 2021 gick till Katarina Holmér om är ID-hundförare på ID-hundar Team Skåne. Katarina Holmér gör ett fantastiskt jobb genom att hitta försvunna husdjur med hjälp av sina välutbildade hundar. Katarina brinner för att hjälpa andra husdjursägare. Hennes vision är att stärka ID hundens roll i samhället. Detta gör hon bland annat genom att hålla föreläsningar och ID hundutbildningar. Tillsammans med sina hundar gör hon skillnad i samhället genom sin kunskap och engagemang. 

 

2020
Årets Djurhjälte

Priset 2020 gick till Bodil Nilsson som sedan många år gör en hjälteinsats för fåglarna i Malmös parker. Dagligen går hon runt och kontrollerar att fåglarna mår bra, att de inte fastnat i fiskelinor eller annat skräp som kan skada dem. Hon övervakar även fåglarna under häckningsperioden. Bodil är en sann djurvän som aldrig tvekar att hjälpa till när det gäller sjuka eller skadade fåglar. Bodils arbete för fåglarna är helt ideellt. 

 

2019
Årets Djurhjälte

Priset 2019 gick till Sigges Paradis, ett katthem som startades upp i Bjuv 2018. Här arbetar de som driver katthemmet med att katterna ska få hjälp att läka, bli socialiserade och få omvårdnad i väntan på sitt för alltid hem.