STYRELSEN

STYRELSEN


Emma Aldin, ordförande 

Emma arbetar som miljöinspektör i Malmö Stad. Hon är sedan mer än 10 år tillbaka aktiv i Malmö Djurskyddsförenings styrelse och är sedan 2020 ordförande. Emma hanterar alla typer av djurskyddsfrågor inom föreningen, men har innan ordföranderollen främst varit ansvarig för kattfrågor. Emma sköter föreningens hemsida och facebooksida. Hon är även ansvarig för att ta fram föreningens årliga kalender. Emma har tre katter och en hund, samtliga omplaceringsdjur via Malmö Djurskyddsförening.

Emma Aldin

 

 

 

 

 

 

 

Rose-Marie Nilsson (Lotta) Viceordförande
Lotta arbetar som restaurangchef på Törringelund i Svedala kommun där hon har hand om all administration samt personal. Lotta brinner mycket för katter och att hjälpa dom mest utsatta katterna. Hon kom i kontakt med Malmö Djurskyddsförening genom Rädda Katten som hon länge arbetat ideellt för. Hon är behjälplig ute på fält och genom sina erfarenheter under många år har hon stor kunskap med djurens bästa i fokus när det gäller att fånga, hämta, lämna eller ta hand om sjuka djur. I Lottas hem finns sex egna katter och en hel del stödkatter som är upphittade ute.

 

Jeanette Stenholm, kassör
Jeanette arbetar som ekonomiansvarig på tre veterinärkliniker i Malmö. Hon sitter även som kassör i en stor svensk idrottsförening sedan två år tillbaka. Jeanette har ett stort engagemang för djur vilket tar mesta delen av hennes tid. Hon har varit medlem i Malmö Djurskyddsförening sedan 2005 och har tidigare varit aktiv i styrelsen i över 10 år. Jeanette valdes nyligen in i styrelsen igen och ser fram emot att få vara en del av föreningens utvecklingsarbete framöver. I Jeanettes familj finns idag tre hundar. Tidigare har hon både haft häst, katt och nymfparakit.

Jeanette

 

 

 

 

 

 

 

Victoria Tiblom, sekreterare
Victoria har tidigare arbetat som kommunikationskonsult och är numera politiker i Lunds kommun och region Skåne. Hon har tre adopterade katter hemma och har varit stödhem till 15 katter de senaste sex åren, samt varit aktiv i olika kattärenden. Styrkor att bidra med till föreningen: van och kunnig skribent, kunskap och kontakter inom politiken, ömmar för utsatta djur.

Victoria Tiblom

 

 

 

 

 

 

 

Margareta Nilsson, kapitalförvaltare
Margareta har merparten av sitt liv levt som bonde i Småland. Hon flyttade till Wirum, norr om Oskarshamn som 24 åring och lämnade 46 år senare för att flytta till Lund, där hon är uppvuxen. Wirum är en mjölk- och skogsgård, med landets äldsta Jerseybesättning. Under Margaretas tid som bonde har hon alltid värnat om en god djurhälsa och en god arbetsmiljö.

Utöver detta har Margareta varit ordförande i Crafoordska stiftelsen under 25 år. Crafoordska stiftelsen skapades av hennes far Holger Crafoord 1980 med ett startkapital på 3 mkr som genom åren har vuxit till 3700 mkr genom en väl utformad placeringsstrategi. Hon har deltagit aktivt i förvaltningen av kapitalet och utdelningen av bidrag under sin tid som ordförande. Margareta är idag fortsatt aktiv inom kapitalförvaltning bl.a. som ordförande i Anna Greta Crafoords stiftelse för reumatologisk forskning, så hon har en bred erfarenhet av kapitalförvaltning. Hon har även förvaltat Malmö Djurskyddsförenings kapital under ett flertal år. Margareta är en stor djurvän och har haft hund hela sitt liv. Hon har även omplacerat ett flertal hundar under årens lopp. Nyligen har hon tagit hand om en hittehund som numera ingår i familjen.

Margareta Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

Lilian Brandt, styrelseledamot
Lilian har jobbat som undersköterska på ortopeden i Helsingborg och är numera en glad pensionär. Lilian brinner för alla djur i allmänhet och lantbrukets djur och hästar i synnerhet. Lilian agerar stödhem för katter som behöver tillfälliga hem. Hon är även utbildad inom viltrehabilitering och har bred kunskap om de flesta djur. Lilian sköter föreningens facebooksida tillsammans med Emma och Paula. I Lilians hem finns det häst, hund och katter.

Lilian Brandt

 

 

 

 

 

 

 

Eva, styrelseledamot
Eva är en pensionär som sedan barnsben har brunnit för djur. Hon vill bidra med att föra deras talan då de inte har förmåga att göra det själva. Eva har vid ett flertal tillfällen ryckt ut för att fånga in djur som varit sjuka, skadade eller av annan anledning behövt hjälp. I familjen har det alltid funnits djur. Genom åren har familjemedlemmarna bland annat bestått av både hundar, katter, kaniner, hamstrar, hästar och en och annan fågel.

 

Lena Jönsson, styrelseledamot
Lena arbetar som hundfrisör, instruktör och föreläsare. Hon utbildar hundfrisörer och samarbetar med djurgymnasier i Skåne. Hon är utbildad undersköterska. Lena har ett stort kontaktnät inom foder, lokaler med m.m. Hon kan bistå med att klippa och bada föreningens omplaceringshundar som behöver hennes omvårdnad innan de flyttar till sina för alltid hem. Lena är en kreativ person som ser möjligheter istället för problem. I hennes hem finns idag tre hundar, men hon har tidigare haft kanin, marsvin, hamster, fåglar, katt och häst.

Lena Jönsson

 

 

 

 

 

 

 

Paula Keldebäk, styrelseledamot
Paula arbetar inom öppenvårdspsykiatrin där hon dagligen träffar patienter som har djur av alla de slag. Många av dessa människor har ofta en tuff ekonomisk situation och kanske inte alltid har ekonomi för veterinärvård för sina djur. Paula är en länk till att djuren får rätt vård samt att kunna vara till hjälp vid placeringar av djur som behöver ha ett nytt hem. Hon har alltid haft ett brinnande intresse för djur och deras rättigheter och har svårt att titta på när de far illa. Paula fick själv kontakt med Malmö Djurskyddsförening när hon tog över familjens första omplaceringshund för fyra år sedan. Sedan dess har det blivit ytterligare en hund för ett år sedan.  Även familjens katt kommer via en kattförening. Paula är även behjälplig med föreningens facebooksida.

Paula

 

 

 

 

 

 

 

Jessica Lundberg, suppleant
Jessica arbetar som boendepedagog i Malmö Stad för personer som lider av psykisk ohälsa. I sitt arbete samarbetar hon med socialtjänst och olika öppenvårdsmottagningar inom psykiatrin. Jessicas klienter tillhör en grupp som oftast lever på ekonomiskt bistånd och sjukbidrag, vissa är sjukpensionärer. Hon går hem till dessa personer dagligen och ser hur husdjuren kan fara illa. Det är inte alltid det finns pengar att gå till veterinär när djuren behöver vård, och Jessica tänker att hon kan vara en del av den länk som behövs för att kunna bygga upp ett tryggt och bra samarbete mellan socialtjänstvårdtagare och Malmö Djurskyddsförening. Jessica har alltid haft ett stort djurintresse och har arbetat på kennel och lantgård. Hon har hjälpt till att placera om en hel del hundar och katter, och hon tycker att alla, både djur och människor är värda en andra chans. I Jessicas familj finns det två omplaceringshundar och en katt.

jessica lundberg

 

 

 

 

 

 

 

Britt Collin, suppleant
Britt är pensionerad och arbetar även som personlig assistent. Hon har alltid värnat om djuren och hjälpt katter i olika sammanhang sedan många år tillbaka. Britt har en ponny, fem hundar och en katt. Utöver dessa är Britt stödhem för ett flertal katter. I föreningen är hon behjälplig ute på fält i praktiska ärenden såsom att fånga in katter, transportera och köra till veterinärkliniker.